Dalen Gaard camping og hytter

« terug naar selectieoverzicht

prijs per nacht vanaf NOK 0,00


1 hond per kamer toegestaan
meer op aanvraag

Favoriet
Mail naar vriend Plaats op Facebook Plaats op Twitter

  Møre og Romsdal

  Møre og Romsdal is de noordelijkste van de vier provincies in Fjord-Noorwegen. De provincie is opgedeeld in de gebieden Sunnmøre, Romsdalen en Nordmøre. Er wonen circa 245.000 mensen.

  Indrukwekkende natuur met hoge, steile bergen aan de kust en talrijke fjorden die het binnenland indringen kenmerken het landschap. In het binnenland met de hoge bergen en lange dalen vindt u onder meer de adembenemende Geirangerfjord en de bergkam "Trollstigen" met haarspeldbochten en fantastische uitzichten (voor de passagiers!).

  De grootste steden in deze regio zijn Ålesund, Molde en Kristiansund, alle gelegen aan de kust. Door de jaren heen zijn zij uitgegroeid tot belangrijke handelscentra en verkeersknooppunten. Møre og Romsdal wordt ook wel betiteld als de veer-regio nr. 1. Logisch, gezien het grote aantal eilanden in het gebied. Bijna eenderde van de bevolking is eilandbewoner. De afgelopen 20 jaar zijn veel bruggen en tunnels gebouwd om de eilanden beter met elkaar en het vasteland te verbinden, maar er zijn nog steeds veel veerboten die door weer en wind bewoners en toeristen vervoeren.

  In de zomermaanden worden het aantal veerpontvaarten verhoogd en de capaciteit is over het algemeen voldoende groot, zodat u niet vaak in de rij hoeft te staan. De meeste oversteken zijn kort (10-30 min.) en een welkome pauze in de autorit.

  Møre og Romsdal heeft een grote visserijtraditie. Van hieruit wordt vis naar grote delen van de wereld geëxporteerd en dat al sinds eeuwen. Als u in Zuid- Frankrijk Bacalao eet, is het niet onwaarschijnlijk dat deze uit de zee nabij Møre og Romsdal komt.

  Een paradijs voor de hengelaars die graag een vis op tafel willen toveren. Dat geldt voor zowel de liefhebbers van zoet- als zoutwatervissen.

  In het Jugendstilcentrum in Ålesund wordt deze stijl instandgehouden. In het centrum van de stad bevindt zich het Jugendstilviertal met de huizen welke naar aanleiding van een grote brand in 1904 weer opnieuw opgebouwd werden.

  Een paar minuten van Ålesund verwijderd ligt het grootste Aquarium van Skandinavië genaamd "Atlanterhavsparken".

  "Aksla" is de naam van het gebergte (189 m boven de zeespiegel) waarbij u een onvergetelijk uitzicht heeft over de stad, deze is te bereiken door 418 traptreden.

  Sunnmøre Museum ligt 4 km buiten het centrum. Hier kunt u 50 historische huizen, een afdeling voor visserij, 30 historische boten en vele handwerk bezienswaardigheden terugvinden.

  De kerk in Ålesund komt uit 1909 en heeft een bezienswaardige Altaar en glas-in-lood ramen. De hoofdingang ligt niet zoals bij christelijke tradities in het westen maar in het oosten.

Hotel Utsikten - by Cla...

Hotel Utsikten - by Cla...

vanaf NOK

Geiranger
Vinje Camping

Vinje Camping

vanaf NOK

Geiranger
Hotel Union Geiranger B...

Hotel Union Geiranger B...

vanaf NOK

Geiranger
Havila Hotel Geiranger

Havila Hotel Geiranger

vanaf NOK

Geiranger
Honden op vakantie
Groetjes van Meis vanuit Nederland
stuur ons ook jouw foto Mail naar vriend Mail naar vriend