Apartamento Jerez Caña

« terug naar selectieoverzicht

prijs per nacht vanaf € 0,00


1 hond per kamer toegestaan
meer op aanvraag

Favoriet
Mail naar vriend Plaats op Facebook Plaats op Twitter

  Andalusië

  Naar een exotische bestemming zonder Europa te verlaten? Het kan wanneer u kiest voor een vakantiehuis in Andalusië. In deze prachtige streek in het zuidelijkste puntje van Spanje vindt u niet alleen een geweldige kust en de mooiste landschappen, maar ook bijzondere cultuurschatten die door de eeuwen heen bewaard zijn gebleven. In steden als Cordoba, Sevilla, Granada en Malaga kunt u eindeloos struinen langs de vele kerken, kathedralen en andere gebouwen. De lieflijke dorpjes aan de kust en in het binnenland laten u het echte Spanje beleven.

  De kust van Andalusië ligt deels aan de Middellandse Zee en deels aan de Atlantische Oceaan, wat zorgt voor een bijzondere afwisseling. De fijne zandstranden en de vele zonuren lokten al in vroeger tijden veel mensen naar de regio. Het landschap is zeer gevarieerd. Naast grote vlaktes zijn er de ruige gebergtes als de Cordillera Penibética en Cordillera Subbética. Ook het nationale park Sierra Nevada maakt deel uit van dit bergmassief. In het park Nevada ligt de de Mulhacén, met zijn 3481 meter de hoogste berg van het Spaanse vasteland. Ontdek de vele cultuurschatten vanuit uw vakantiehuis in Andalusië

  Vanuit een vakantiehuis of een appartement in Andalusië kunt u optimaal genieten van de fantastische natuur. Maar ook cultuurliefhebbers komen vanuit de hele wereld naar deze streek om de vele overblijfselen uit de geschiedenis te ontdekken. Meer dan 3.000 jaar nederzettingsgeschiedenis heeft gezorgd voor een eindeloos aanbod aan kerken, kathedralen, parken en andere bezienswaardigheden die u met uw vakantiehuis in Andalusië als basis perfect kunt ontdekken. De uiteenlopende bouwstijlen gaan terug naar de tijd van de Grieken en Tartaren. Maar ook de Romeinen en Arabieren hebben bijgedragen aan de culturele variatie.

  Uw vakantiehuis of appartement in Andalusië biedt ook alle mogelijkheden om het kunstaanbod te ontdekken. Andalusië wordt verbonden met verschillende bekende kunstenaarsnamen. Zo werd Pablo Ruiz Picasso in Malaga geboren. Zijn werk hangt tegenwoordig in zijn geboortehuis. Ook de Spaanse vrouwenversierder Don Juan komt uit de regio.

  Ziet u zichzelf al zitten op het terras van uw vakantiehuis in Andalusië met een heerlijke sherry of andere Spaanse lekkernijen? Ontdek de streek en laat u verrassen door het land en de mensen.

  Tips voor uitstapjes

  Een stuk onaangetast Andalusië komt men tegen op de route “pueblos blancos” (witte dorpjes), die door het achterland van de provincie Malaga loopt. Een prima beginpunt is de stad Ronda, die bekend is door zijn unieke ligging aan de kloof van Guadalevin. Vanaf daar rijdt men op de C341 richting het zuiden door een ruig, met pijnbomen begroeid heuvellandschap naar de stad Gaucin, die opvalt door de witte huizen met rode dakpannen. De route gaat verder naar de tussen kurkeikenbossen en olijvenvelden gelegen dorpjes Jimena de la Frontera en Castellar de la Frontera. Via dezelfde weg, die vanaf hier echter 3331 heet, komt men via San Roque aan de Middellandse Zeekust.

  Unieke landschappen ontdekt men tijdens een tocht langs de rivier de Guadalhorce. De route begint in het dorpje Mijas en leidt langs pijnboombossen en rode rotsen naar Alhaurin el Grande aan de noordhelling van de Sierra de Mijas. Via Cartama en Alora komt men uiteindelijk in Antequera, waar men prehistorische kunstgedenktekens vindt, die behoren tot de belangrijkste van Andalusië.

  Maar ook op cultureel gebied heeft Andalusië veel te bieden. De lange afwisselende geschiedenis heeft overal zijn sporen achtergelaten en is in oude kathedralen, burchten en nieuw ingerichte musea te vinden en ontdekken.


  Museum Pablo Ruiz Picasso

  Het geboorte- en woonhuis van Pablo Ruiz Picasso in Malaga is tegenwoordig een museum en stelt een verzameling van originele werkstukken van de kunstenaar ten toon: keramiek, etsen en geïllustreerde boeken. Daarnaast zijn ook werken van bekende kunstenaars als Miró, Bacon, Ernst, Tàpies en Chillida te bewonderen. In totaal zijn er ongeveer 3500 werken van ca. 200, ook lokale, kunstenaars tentoongesteld. Het museum is het gehele jaar geopend (op feestdagen gesloten).

  Museum La Alhambra

  Het Alhambra-museum is in paleis van Karel V ondergebracht en hier vindt men de historie van de Spaans-Maurische kunst. Het paleis zelf is echter ook indrukwekkend, een pronkstuk geïnspireerd door de Italiaanse renaissance.

  In het museum worden Islamitische kunst-, sier- en gebruiksvoorwerpen tentoongesteld, die voor een deel bij opgravingen in Alhambra en omgeving gevonden zijn. Zo leert de bezoeker veel interessants over de islamitische religie, economie en wetenschap. Het museum is het gehele jaar geopend (van dinsdag tot vrijdag) en de toegang is gratis.

  Provinciaal museum Huelva

  In het museum van de provincie Huelva maken de bezoekers een reis door het verleden. In het museum zijn belangrijke archeologische vondsten uit de regio tentoongesteld. Maar men vindt ook kunst in dit museum, met werken van kunstenaars uit de provincie Huelva. Het museum, aan de brede straat Alameda Sundheim, is het gehele jaar geopend. De toegang is gratis.

  La Alhambra

  La Alhambra is een paleis met hofjes en aangelegde tuinen volgens de Arabische bouwkunst uit de 9e eeuw. Tijdens de Nasriden-dynastie gebouwd, was dit eens het belangrijkste politieke en aristocratische centrum van de West-Arabische wereld. Wandel eens over het prachtige landgoed met de rechthoekige hofjes, de vele bomen (die voor verkoelende schaduw zorgen), de talrijke bronnen en fonteinen en de historische gebouwen. Het oudste gebouw is de Alcazaba, een Maurische vesting. Maar ook de “patio de los Leones” (de binnenplaats van de leeuwen) moet u zeker gezien hebben. La Alhambra is het gehele jaar geopend.

  Mezquita van Córdoba

  De Mezquita van Córdoba is van oorsprong een moskee en een christelijke kathedraal tegelijk. In 785 als moskee op de resten van een christelijke kerk gebouwd, maakte het godshuis talrijke veranderingen door. Dat is ook duidelijk aan de verschillende bouwstijlen te herkennen. In 1532 werd het tenslotte door de christenen terugveroverd en stichtte men binnen in de moskee de kathedraal. De moskee is een prachtig voorbeeld van moslimkunst. Ook de oranjerie (Pation de los Naranjos) is betoverend mooi.

  Kathedraal van Sevilla

  De kathedraal van Sevilla is het op twee na grootste christelijke bouwwerk en behoort tot de belangrijkste gotische heilige gebouwen ter wereld. De stoffelijke resten van Christopher Columbus zijn hier bijgezet.

  De kathedraal is op de resten van een moskee gebouwd en delen van die moskee zijn tegenwoordig nog te zien in de kathedraal. Er zijn verschillende bouwstijlen gebruikt doordat de kathedraal talrijke veranderingen heeft doorstaan. De stijl van Mudéjar, de gotiek, de renaissance, de barok als ook gedeeltes van klassieke werken zijn op een bijzondere manier met elkaar verenigd. Aan de bouw van het altaar hebben meerdere belangrijke kunstenaars meegewerkt, waaronder de gebroeders Jorge Fernández Alemán en Alejo Fernández, Roque Balduque en Pedro de Heredia.

Original Céntrico Bohe...

Original Céntrico Bohe...

vanaf €
Jerez de la Frontera
Hotel Casa Palacio Mar...

Hotel Casa Palacio Mar...

vanaf €

Jerez de la Frontera
Luxe Vista Histórico 5...

Luxe Vista Histórico 5...

vanaf €
Jerez de la Frontera
APARTAMENTO CENTRO JARD...

APARTAMENTO CENTRO JARD...

vanaf €
Jerez de la Frontera
Honden op vakantie
Groetjes van Cardhu vanuit Novi Vinodolski in Kroatië
stuur ons ook jouw foto Mail naar vriend Mail naar vriend