Bergschlössl - Massionettwohnung 22

« terug naar selectieoverzicht

prijs per nacht vanaf € 0,00


1 hond per kamer toegestaan
meer op aanvraag

Favoriet
Mail naar vriend Plaats op Facebook Plaats op Twitter

  Beieren

  Een vakantie in een vakantiehuis te Beieren betekent een wit-blauwe hemel en kristalheldere meren, middeleeuwse stadjes en levendige wereldsteden. Met ongeveer 6000 km² biedt het Beierse woud, het grootste bosrijke gebied van Midden-Europa, voldoende plaats aan talrijke activiteiten en ontspanning in de directe omgeving van uw vakantiehuis.

  Beieren wordt verdeeld in de volgende gebieden: Franken, Oostbeieren (Ostbayern), Oberbeieren (Oberbayern) en Allgäu/ Beiers Schwaben (Bayerisch Schwaben).

  Franken

  Al tijdens het 19e eeuwfeest schreef de schrijver Karl Immermann over Franken: “het is een toverkast met steeds nieuwe schuiflaatjes”.
  Franken heeft inderdaad veel te bieden: op een oppervlakte van 14.000 km² bevinden zich negen natuurparken, die samen een mooi geheel vormen in het afwisselende landschap van dit middengebergte. Hier kan men zich het gehele jaar door buiten vermaken. Een fietstocht op het Karpfen fietspad, een wandeling op de Kelten-Erlebnisweg of een uitstapje naar het Fränkische wijnbouwland

  Bezienswaardig zijn ook de vele schilderachtige steden zoals Nürnberg - bekend om de kerstmarkt en voortreffelijke peperkoek -, Bayreuth, de universiteitsstad Würzburg of de middeleeuwse stad Rothenburg ob der Tauber.
  Oostbeieren (Ostbayern)

  Het Beierse woud is de kern van Oostbeieren, maar ook de natuur in de directe omgeving laat niets te wensen over. Bijna nergens is de lucht zo zuiver, het water zo helder en de natuur zo ongerept.

  Behalve het adembenemende landschap vindt u hier talrijke levendige stadjes, die zeker een bezoekje waard zijn en waar de historische kenmerken nog overal bewaard zijn gebleven. Regensburg en Passau zijn hiervan de bekendste voorbeelden.

  Oostbeieren (Ostbayern)

  Hier klopt het hart van Beieren: de hoofdstad München ligt midden in deze regio. De bezoekers uit alle delen van de wereld komen hier niet alleen tijdens het Oktoberfeest. Wie de grote stad graag eens ontvluchten wil, vindt ook hier adembenemende landschappen en genoeg mogelijkheden zich in de buitenlucht te vermaken.

  Een uitstapje naar de meren Starnberger See, Chiemsee of Ammersee is een mogelijkheid. Voor diegenen die het hogerop zoeken, zijn er ook voldoende uitdagingen. Het hoeft niet gelijk de top van de Zugspitze of de Watzmann te zijn. Maar is men eenmaal boven aanbeland, dan heeft men een onbeschrijfelijk uitzicht.

  Allgäu/ Bayrisch Schwaben

  In het zuidwesten van Beieren liggen de regio’s Beiers (Bayerich) Schwaben en Allgäu. De Donau stroomt midden door Beiers Schwaben en aan de oevers liggen diverse prachtige oude kastelen en kloosters.

  Voor wie graag steden bezoekt, zijn Augsburg en Ulm zeker de moeite waard. Niet alleen voor kinderen is een bezoek aan het legendarische Augsburger Poppentheater (“Augsburger Puppenkiste”) een belevenis.

  In Allgäu heeft de natuur zichzelf overtroffen. Als enige in zijn soort zijn de Allgäuer Alpen betoverend mooi. Ook hier is voor iedereen iets te zien en te beleven. Natuurlijk staat het alpinisme op de voorgrond. Het Allgäu-gebergte is vooral bekend door de wintersport, maar ook in de zomer kunt u er heerlijk wandelen, bergbeklimmen en andere activiteiten in de natuur. Uw vakantiehuis is hierbij altijd het ideale uitgangspunt van uw vakantie.

Honden op vakantie
Groetjes van Danouk en Sanna vanuit Zwedem
stuur ons ook jouw foto Mail naar vriend Mail naar vriend