LH Hotel Dvořák Tábor Congress & Wellness

« terug naar selectieoverzicht

prijs per nacht vanaf € 75,00


1 hond per kamer toegestaan
meer op aanvraag

Favoriet
Mail naar vriend Plaats op Facebook Plaats op Twitter

  Zuid-Bohemen

  Het Zuid-Boheemse landschap is zeer afwisselend. Vertoeft u in een van de droomachtige dorpen en trek u terug in de omgeving van vijvers, weides en sparrenbossen. In Zuid-Bohemen vindt men de ideale combinatie van ontspanning en cultuur.

  De Zuid-Boheemse regio (“Jihočeský kraj“), die slechts in geringe mate is beïnvloed door de moderne civilisatie, staat vooral bekend als het land van duizend meren en plassen. Een qua natuur uniek en tegelijk uitermate geschikt gebied voor badgasten en hengelaars is het Zuid-Boheemse plassengebied. Het belangrijkste is de streek rond Rožmberk, de grootste Tsjechische plas. Geweldige waters vindt men ook in de omgeving van České Budějovice, Hluboká nad Vltavou, Protivín en Blatná.

  Vele historische stadscentra staan onder monumentenzorg, bijvoorbeeld de steden České Budějovice, Český Krumlov (UNESCO wereldcultuurerfgoed), Jindřichův Hradec, Třeboň, Slavonice, Prachatice en Tábor. Als juweeltje van de regio geldt de UNESCO-stad Český Krumlov. Een bijzondere vermelding verdient de verzameling van voormalige boerderijen, die in Holašovice bewaard gebleven is. Tot de meest bezochte monumenten in Zuid-Bohemen behoren ook Slot Hluboká nad Vltavou en Slot Červena Lhota, kasteel Zvíkov en de beide kloosters Vyšší Brod en Zlatá Koruna.

  Ook sneeuwwit staat Zuid-Bohemen goed. Het sneeuwlandschap biedt vele mogelijkheden voor een gevarieerde wintersportvakantie. Het centrum wordt voornamelijk gevormd door het Bohemer Woud met de twee grote skigebieden in Zadov en Lipno nad Vltavou. Steeds aanlokkelijker wordt het landschap rond Jindřichův Hradec (Neuhaus), maar ook de overige delen van de regio bieden de sportliefhebbers goede wintersportmogelijkheden.
  De Zuid-Boheemse keuken

  Het bekende conservatisme van de Zuid-Bohemers weerspiegelt zich in de goede gastronomische traditie. Welke wortels heeft die? Het prachtige landschap met talrijke meren, bossen, weides en velden leveren regionale ingrediënten voor de heerlijkste recepten. De roem van de heerlijke producten en gerechten van deze regio overschrijdt de grenzen van de regio en zelfs het land. We hoeven maar melk en bier uit Zuid-Bohemen te noemen, de Wittingauer karper, Daudlebyer braadvlees, wildgebraad, paddestoel-specialiteiten en andere lekkernijen.

  De schepper van Zuid-Bohemen heeft bij zijn werk zoveel verschillende wensen verhoord, dat het landschap voldoet aan alle wensen die een mens maar hebben kan. Dit gebied is een uitstekende plaats voor een vakantie met de hele familie in een familiehuis, waarbij sport, cultuur, buitenleven, vermaak en adrenalinekicks zo verbonden zijn dat men ze op één dag kan ervaren.

  Activiteiten

  Zuid-Bohemen (“Jihočeský kraj“) overtuigt met zowel op gebied van natuur als cultuur. Het landschap, met plassen, rivieren en meren, nodigt uit tot diverse activiteiten in de buitenlucht. Maar er zijn ook talrijke historische steden en bouwwerken die u beslist moet bezichtigen. Om uw in staat te stellen uw vakantie goed voor te kunnen voorbereiden hebben we een kleine selectie van bezienswaardigheden, attracties en mooie plekjes gemaakt. Zo wordt uw vakantie een succes.

  Bezienswaardigheden natuur/ cultuur

  Het kuuroord Třeboň (natuurlijke geneeskrachtige bron met turf en moorland) staat ook bekend om de omliggende plassen en het folklorefestival. Een aanrader is het ‘leerpad’ voor wandelaars rondom de plas Svět (12 km., 16 haltes).

  In de binnenstad van České Budějovice (Budweis) vindt u de ‘Laubengänge’ en het bekende marktplein, met de barokke Samson fontein, de grootste van zijn soort in Tsjechië. Tot de hoogstaande technische gedenkmonumenten van Budweis hoort de paardentram (koněspřežka, 1825-1832), die snel transport van goederen en personen tussen Budweis en Linz mogelijk maakte.

  Het in de stijl van de Engelse Windsor-gotiek gebouwde kasteel in Hluboká nad Vltavou maakt grote indruk op iedere bezoeker. Het waterpaleis Červená Lhota hoort tot de meest romantische objecten in de Tsjechische republiek. Het trekt regelmatig filmregisseurs aan.

  De grootste plas bij Rožmberk heeft een oppervlakte van 489 ha en werd in het jaar 1584 – 1590 ontwikkeld. Boven de waterspiegel kan men zelfs de kromming van de aarde waarnemen.

  De uitkijktoren en het observatorium op de berg Kleť (1.083 m.) bij Český Krumlov zijn makkelijk te bereiken met een stoeltjeslift.

  Sportief

  Zwemmen en vissen in de talloze waters (stuwmeren, plassen en rivieren) zijn geliefde vrijtijdsbestedingen.

  Fietsen in dit redelijke vlakke landschap kan met gerust aanbevelen. In bijna iedere boekwinkel kunt u gedetailleerde kaarten van de betreffende regio krijgen.

  Een boottocht op de rivier Lužnice is een belevenis voor de hele familie. Bij Tramp in de stad Suchdol nad Lužnicí kunt u boten huren.

  Bungee jumpen van de Žďákovský brug boven het stuwmeer Orlík (50 m. boven de waterspiegel) geeft alle adrenalinezoekers een kick.

Honden op vakantie
Groetjes van Sjakie vanuit Italië
stuur ons ook jouw foto Mail naar vriend Mail naar vriend