Hotel Palazzo Guadagni

« terug naar selectieoverzicht

prijs per nacht vanaf € 88,00


1 hond per kamer toegestaan
meer op aanvraag

Favoriet
Mail naar vriend Plaats op Facebook Plaats op Twitter

  Toscane

  De zee, de bergen en de in de hele wereld beroemde glooiingen beelden het unieke, exclusieve kader van deze regio uit. Ze was de wieg van grote kunstenaars en uitverkoren geesten als Giotto, Donatello, Michelangelo, Leonardi da Vinci en Raffael, van wie de herinnering op iedere hoek in onverwachte aanzichten op trotse cipressen en machtige olijfbomen voortleeft.

  Hier beleeft u het genot van een rondwandeling door de kunststad. Sporen van de geschiedenis van de antieke tot in de nabije toekomst met iedere stap. U verblijft in wonderbaarlijk gerestaureerde villa's en landhuizen uit lang vervlogen eeuwen, met een geschiedkundig verleden. De bevolking is vriendelijk, de hectiek van het moderne leven kent men niet. Men leeft nog in het tempo van de opeenvolgende dagen en jaargetijden en heet iedere vreemde als vriend welkom.

  Toscane (Toscana) is zonder twijfel het meest geliefde vakantiegebied van Italië. Prachtige landschappen, betoverende steden en cultuur tot waar het oog reikt. Hier vindt u alles wat u van een vakantie in Italië verwacht. Om u een eerste indruk te geven van de attracties en bezienswaardigheden in uw vakantiestreek, hebben we een selectie voor u gemaakt. Daarmee kunt u uw vakantie iets makkelijker plannen. Eenmaal in uw vakantiehuis aangekomen, zult u snel merken dat het haast onmogelijk is in een vakantie alles te leren kennen. Maar komt u gerust terug, u zult niet de eerste zijn.

  Siena, de Piazza del Campo: Waar de beroemde Palio (een historische paardenrace, 2 juli en 16 augustus) gehouden wordt.

  Pisa: De scheve toren en doopkapel.

  Florence, "Calcio Storico": Een historische voetbalwedstrijd in 16e-eeuwse kostuums, tussen 24 en 28 juni.

  Arezzo, "Giostra del Saracino": Boogschutterfestijn (eerste zondag in september).

  Pisa, regatta van de grote maritieme republieken, een historische regatta tussen de vier voormalige Italiaanse republieken (Amalfi, Genua, Pisa en Venetië)

  Viareggio, “Carnevale” – na Venetië het belangrijkste historische carnavalsfeest; bekendste optocht van Italië.

  Sansepolcro/ Gubbio, "Palio della Balestra" (boogschutterfeesten): Middeleeuws toernooi tussen boogschutters uit Gubbio en Sansepolcro met traditionele klederdracht en dito wapens, laatste zondag in mei.

  Wellness en ontspanning

  Als u rust en ontspanning zoekt, kunt u een keuze maken uit de vele thermaal baden zoals Saturnia (Grosseto), Montecatini (Pistoia) en San Casciano dei Bagni (Siena): Een ideale opkikker voor lichaam en geest.
  Echte fijnproevers

  Toscane heeft ook de fijnproevers veel te bieden: Heerlijke worsten (altijd pittig en met veel zwarte peper of venkelzaden gekruid), "Ribollita" (een soort groentesoep van brood, bonen en kool), "Pappardelle" (zelfgemaakte brede lintmacaroni), "Pappa al Pomodoro" (broodsoep met tomaten) en de absolute topper onder de steaks "Fiorentina" (een dik gesneden steak van het Chianina-rund), om maar enkele van de populairste gerechten te noemen.

  Deze lekkernijen worden uiteraard allemaal begeleid door de beroemde Toscaanse rode wijnen: Chianti, Brunello, Vino Nobile etc.

Honden op vakantie
Groetjes van Vigo, Izmir & Madoc vanuit Gerolstein-Duitsland
stuur ons ook jouw foto Mail naar vriend Mail naar vriend