« terug naar selectieoverzicht

per week vanaf 1.412,00 EUR

max. 6 personen
maximaal 3 honden toegestaan,

Favoriet
Mail naar vriend Plaats op Facebook Plaats op Twitter
 • Istrië

  Istrië is het gedeelte van Kroatië dat het meest ingespeeld is op het toerisme. Als grootste schiereiland aan de Adriatische kust beschikt Istrië over het met bos bedekte Ucka gebergte (de hoogste top is 1396m.), bergen, dalen en kleine stadjes en een prachtig landschap, vergelijkbaar met Toscane en de Provence.

  De Romeinse Amfitheaters staat schouder aan schouder met de triomfbogen, middeleeuwse basilieken en prachtige muurschilderingen. Kleine, romantische stadjes bieden een keur aan recreatie- en vrijetijdsaanbod voor jong en oud. Dat is Istrië, de navel van Europa. Verken dit gebied en geniet van volle teugen van deze aparte wereld. In de nabij gelegen bergen ziet u nog altijd de resten van bevolking die hier 7000 jaar geleden woonde. In de talrijke stadjes kunt u kunt u de 2000 jarige geschiedenis aan den lijve ondervinden; prachtige basilieken met gouden mozaïeken, middeleeuwse vestingen, kerken en prachtige gotische en barokke paleizen.

  In Istrië vindt u olijfbomen, vijgen, amandelen en druiven in de talloze vruchtbare dalen. U treft onder meer nog het Ucka gebergte, kleine beekjes met romantische watervallen, bruggen en heuvels. In de dorpjes vindt u wijnkelders waar u zeker zult genieten van de heerlijke wijnsoorten. Daarnaast mag u ook de culinaire hoogstandjes van deze streek niet missen. De witte truffel van deze streek is wereldberoemd. Dans mee met de traditionele dans 'Balun' op de volks- en kerkfeesten. Hier worden de oeroude instrumenten Rozenice, Mih en Dupilce nog gebruikt.

  Midden-Istrië

  Midden-Istrië is een deel van het grootste schiereiland in de Adriatische Zee. Gedurende de geschiedenis is het gebied het centrum geweest van vele historische gebeurtenissen waarvan vandaag de dag nog steeds de sporen zichtbaar zijn. Langs de kust liggen vele mooie historische steden terwijl in het binnenland wijngaarden, middeleeuwse stadjes en overweldigende landschappen wachten op uw bezoek.

  Midden-Istrië heeft vele machthebbers gekend waardoor het gebied een smeltkroes is van verschillende culturen. Hier liggen Venetiaanse paleizen te midden van Habsburgse overvloedigheid en Romeinse tempels. Deze culturele versmelting is ook te vinden in de gerechten, dat een heerlijke mix is van Oost-Europa en de Middellandse Zee.

  West-Istrië

  West-Istrië is geschapen door verschillende culturen en gedurende eeuwen gepolijst tot een authentieke beschaving. In haar geschiedenis heeft dit deel van Kroatië onder invloed gestaan van Romeinse, Oostenrijkse, Franse en communistische machthebbers. Vandaag de dag is het een cultureel juweel, dat het beste van haar geschiedenis bewaren heeft.

  West-Istrië is een prachtig vakantiegebied, maar heeft zich lang als zodanig verborgen weten te houden. Tegenwoordig is het gebied nog relatief onaangetast door toerisme, maar tegelijkertijd beschikt het wel over de moderne voorzieningen die bij een toeristisch gebied horen. Naast interessante bezienswaardigheden en sfeervolle dorpjes, vindt men er ook avontuurlijke sporten en activiteiten.

  Zuid-Istrië

  De talrijke activiteiten en attracties in Zuid-Istrië hebben binnen enkele jaren dit gebied tot bovenaan de lijst van favoriete vakantiebestemmingen gebracht. De mooie kustplaatsen bieden avontuur en geschiedenis. Daarnaast heeft men met subtiele hand de stad voorzien van moderne vormen van plezier en vermaak zoals attractieparken, nachtleven en jachthavens.

  Houd met uw gezin of partner een romantische vakantie in het vakantieparadijs dat net om de hoek ligt. Jaar na jaar is Zuid-Istrië gekozen tot het meest populaire vakantiegebied van Kroatië. Dat komt door de buitengewone vriendelijkheid, lage prijzen en de vele bezienswaardigheden.