« terug naar selectieoverzicht

per week vanaf 387,00 EUR

11 euro p.p.p.n bij max. bezetting
5 personen
maximaal 1 hond toegestaan,

Favoriet
Mail naar vriend Plaats op Facebook Plaats op Twitter
 • Sogn & Fjordane

  Sogn og Fjordane ligt in het hart van Fjord-Noorwegen en bestaat uit vijf vakantiehuisregio's: Ytre, Midtre, Indre Sogn, Sunnfjord en Nordfjord. Dit gebied staat meer dan de andere bekend om de adembenemend mooie natuur. Hier vindt u naast talloze imponerende fjorden en gletsjers ook majestueuze bergen.

  Sogn og Fjordane herbergt niet alleen de langste en diepste fjord van Noorwegen, Sognefjord (205 km lang en tot 1300 m diep), maar ook enkele van hoogste bergen van het land, zoals de grootste Noorse gletsjer Jostedalsbreen.

  De streek rondom de Sognefjord was al in de 18e eeuw geliefd voor dagtochten en vakanties. Onder de eerste toeristen bevonden zich enkele welvarende Engelsen. Ze bezochten in eerste instantie de plaatsen langs de fjorden: Balestrand, Fjærland, Vangsnes en Aurland.

  Tegenwoordig komen de toeristen uit alle delen van de wereld om de pracht van het fjordenlandschap te bewonderen. Aurlandsfjord en Nærøyfjord zijn de populairste fjorden in deze omgeving. In het midden van de Aurlandsfjord ligt het dorpje Flåm, beroemd vanwege de Flåmsbana - een trein die in 40 minuten 895 meter stijgt en jaarlijks een half miljoen mensen vervoert.

  Zonder twijfel is dit gebied een paradijs voor de buitenluchtliefhebbers, die graag in de bergen klimmen, wandelen of gletsjers ontdekken. In de vele fjordenarmen zijn de hengelmogelijkheden enorm. Dit is Noorwegen zoals velen het zich voorstellen.

  In nationale statistieken over de meest productieve, gezagsgetrouwe en vriendelijke mensen in Noorwegen staan de inwoners van Sogn og Fjordane bovenaan. Misschien speelt de adembenemende natuur hierin een rol, wie weet. In ieder geval is zijn de Noren hier nog vriendelijker dan in de rest van Noorwegen.