« terug naar selectieoverzicht

per week vanaf 679,00 EUR

24 euro p.p.p.n bij max. bezetting
4 personen
1 hond toegestaan, meer op aanvraag

Favoriet
Mail naar vriend Plaats op Facebook Plaats op Twitter
 • Tatragebergte

  De klok tikt werkelijk langzamer in het land tussen Fatra en Tatry, waar de glooiende heuvels worden afgewisseld met steile rotsformaties. Is het de Vysoké Tatry, het kleinste hooggebergte ter wereld, of de Nízke Tatry; door de inrichting van een nationaal park wordt de unieke natuur in het Tatry-gebergte beschermd. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Waar in Europa kunt u tijdens een wandeling een bruine beer tegenkomen of een adelaar in vlucht observeren? Ook de flora biedt veel interessants. Op diverse plaatsen kunt u bessen of paddestoelen plukken.

  Net zo indrukwekkend zijn de afdalingen in een van de grotten, zoals de Demaenower grot met stalagmieten en een enorme waterval of de Demaenower ijsgrot.

  Noord-Slowakije is niet alleen aantrekkelijk voor natuurliefhebbers. Wie ontspanning zoekt door lichamelijke inspanning kan hier goed uit de voeten. 's Zomers kunt u wandelen, klimmen of mountainbiken in de bergen. In de dalen kunt u de golfsport beoefenen of kanovaren (rivier de Váh). In de winter zijn de berghellingen van Nízke Tatry populair bij de skiërs.

  Als u na een inspannende dag vol sport wilt uitrusten, bezoekt u het best een welnesscentrum. Vanwege de rijkdom aan thermale bronnen kent Noord-Slowakije een lange kuur-traditie, die tot op de dag van vandaag behouden is gebleven.

  Ook de talloze burchten, kastelen en andere bouwwerken mogen niet vergeten worden. Ze vertellen het verhaal van de afwisselende geschiedenis van dit land in het hart van Europa.

  Attracties

  Folklore leeft in Slowakije. Jaarlijks vinden verscheidene volksmuziekfestivals plaats. Een van de belangrijkste is het Jánošik festival in Terchová, Noord-Slowakije. Bewondert u samen met tienduizend anderen de zang- en speelkunsten van Slowaakse volksmuziekgroepen.

  Alsof de tijd stil is blijven staan. Zo voelt een bezoek aan het openluchtmuseum, een UNESCO cultuurerfgoed, in Vlkolinec aan. Oeroude houten huizen leggen een getuigenis van de lange traditie van dit land af. Vrouwen in klederdracht lopen rond en men krijgt het gevoel 100 jaar terug in de tijd te zijn gezet.

  Circa 200 burchten en ruïnes telt Slowakije. Daarvan liggen enkele bijzonder imposante in Noord-Slowakije. De beroemdste en meest bezochte is de Burcht Oravsky (Oravský hrad). Gesticht in de 13e eeuw toornt de burcht boven de rivier Orava uit en beheerste door die ligging de omgeving voor de adellijke geslachten als Thurzo.

  Van een andere soort, maar niet minder groots is het aquapark "Tatralandia". Gelegen in Liptovsky Mikolas biedt het met thermaalbaden, sauna en stoombaden alles wat men aan wellness wenst. De kinderen kunnen zich uitleven in het zwembad met de meest adembenemende glijbanen die men zich kan voorstellen.

  Bezoekt u de indrukwekkende grotten in Nízke Tatry (“Lage Tatra“). Tot de bekendste hoort de Demänovská jaskyňa Slobody, de grot der vrijheid, waar unieke onderaardse meren en druipsteenverschijnselen te zien zijn.

  Sportief

  Actief zijn en fit blijven is in Noord-Slowakije geen enkel probleem, het eerste wandelpad is nooit ver weg en een fietspad begint vermoedelijk voor de deur.

  Komt u in de winter naar Noord-Slowakije dan kunt u zonder twijfels vertrouwen op de skipistes in de Nízke Tatry (“Lage Tatra“). Met de brede pistes en flauwe hellingen is dit gebied uitermate geschikt voor families met kleine kinderen.

  Wie meer avontuur zoekt, kan zich in Strbske Pleso absoluut amuseren. Elk weekend kan men hier de adrenalinespiegel verhogen tijdens het bungeejumpen.

  Watersportliefhebbers kunnen met kano's raften op de rivier Váh of het slalomkanaal in Liptovsky Mikolas proberen.