« terug naar selectieoverzicht

per week vanaf 878,00 EUR

max. 8 personen
maximaal 2 honden toegestaan,

Favoriet
Mail naar vriend Plaats op Facebook Plaats op Twitter
 • Salzburgerland in regio Midden-Oostenrijk

  Betoverend mooie landschappen zijn door de natuur gedurende duizenden jaren in het Salzburger Land geschapen - er zijn kunstwerken gevormd, bergen zijn in alle mogelijke vormen omhoog gekomen en bossen en weiden zijn aangelegd. Rivieren, kloven, watervallen, de helderste meren, ijsgrotten, thermen en een fascinerend gebergte nodigen uit om ontdekt te worden - in de zomer kunt u heerlijk genieten in een vakantiehuis in het Salzburger Land maar ook zeker in de winter als u uit uw gezellige skihut naar buiten stapt en geniet van het uitzicht over de sneeuwbedekte toppen. Ervaart u op deze manier het veelzijdige Salzburger Land en raak onder de indruk van de verschillende natuurschouwspelen.

  Eeuwenlang hebben de enorme watermassa's en de watervallen de kloof steeds dieper uitgeslepen. De rotsen zijn hier en daar zo nauw en hoog, dat men de hemel nauwelijks kan zien. De Liechtensteinklamm is niet alleen één van de mooiste, maar ook één van de diepste wildwaterkloven in de alpen. Dit prachtige natuurfenomeen is altijd een bezoek waard.

  Met een hoogte van 380 m zijn de Krimmler watervallen de hoogste van Europa en de op vier na hoogste ter wereld. Het eerste gedeelte met de bovenste waterval heeft een hoogte van 140 m. Dan volgt er een kort vlak gedeelte, het zogenaamde "Schönangerl", waarvandaan ook de middelste waterval over het tweede gedeelte, op 100 m hoogte, naar beneden stort. Het derde gedeelte met de onderste waterval is meer dan 140 m hoog.

  De IJsreuzen van Werfen zijn de grootste bekende ijsgrotten ter wereld (20.000 m2 ijsoppervlakte). Dit 42 km lange grottensysteem werd in 1879 ontdekt door een Salzburgse natuuronderzoeker.
  Landschapsbeschrijving

  Van de cultuurerfenis van de stad Salzburg tot de zachte bergweiden in het nationale park Hohe Tauern, van het beroemde merenlandschap van het Salzkammergut tot de machtige gletschers van de Großglockner – dit alles en zijn gezonde leefomgeving maken van het Salzburger Land een perfecte familievakantiebestemming.

  Daarnaast laat het nationale park Hohe Tauern de natuur van zijn mooiste kant zien: met stille dalen, glasheldere bergmeren, bloeiende alpenweiden, gletscherbeken, watervallen, lammergieren, marmotten en steenbokken. Gebruiken, traditie en gastvrijheid zijn net zo diep geworteld als de natuur.

  Activiteiten en bezienswaardigheiden in Salzburger Land

  Pretparken

  Kinderpretpark & Wildpark Ferleiten – een belevenis voor het hele gezin (geopend van mei tot november)

  Musea

  - Marmermuseum | Adnet
  - Gasteiner museum | Bad Gastein
  - Museum van de stad | Bad Ischl
  - Keizervilla | Bad Ischl
  - Lehar-villa | Bad Ischl
  - Museum am Kastenturm | Bischofshofen
  - Museum Burcht Golling
  - Salzburgs openluchtmuseum | Großgmain
  - Keltisch museum | Hallein
  - Poppenhuismuseum | Hintersee
  - Bergbouwmuseum | Leogang
  - Auto- & Oldtimermuseum | Kaprun
  - Muziekinstrumentenmuseum | St. Gilgen
  - Het houtmuseum | St. Ruprecht
  - Salzburger Käsewelt, 1e Oostenrijkse bio-kaasmakerij
  - Hoogovenmuseum Bundschuh | Thomatal
  - Boerderijmuseum Edelweißalm | Wagrain
  - FIS-Landesskimuseum | Werfenweng
  - Vesting Hohensalzburg – grootste volledig in stand gehouden burcht van midden-Europa.
  - Getreidegasse in Salzburg – bruisende winkelstraat in een historische omgeving. Volg de sporen van Mozart – bezoek het geboortehuis en vergeet u niet de beroemde Mozartkugeln te proeven.
  - Salzburgs openluchtmuseum – boerderijen en het leven van de boeren van de 16e tot de 20e eeuw.
  - Burcht Mauterndorf – een tijdreis door de Middeleeuwen.

  Zwembaden

  "WaterWonderWereld" in Krimml - alles rond het thema water, voor het hele gezin.

  Sportfaciliteiten

  Paragliding, zweefvliegen, motorrijden, paardrijden, golf, mountainbiken, alpineskiën, nordic walking, zeilen, surfen.

  Begeleide sneeuwwandelingen door de diepe sneeuw in de bossen, spoorzoeken en genieten van een grandioos uitzicht vanaf de top.
  Winkeltips Salzburger Land

  Nationale producten

  Mozartkugeln: De traditionele chocolade-kogels bestaan uit zachte, donkere chocolade, hazelnoot-noga en witte en groene pistache-marsepein. De originele Mozartkugeln werden in het jaar 1890 door banketbakker Paul Fürst gemaakt – en gaan ook vandaag nog als warme broodjes over de toonbank.
  Kennerstips Salzburger Land

  Regionale keuken

  Salzburger Nockerln: Soufflé-achtige mix van ei, suiker en meel. Snoepers uit de hele wereld zijn gek op dit traditionele dessert. De vorm stelt de 3 bergen van Salzburg voor.

  Bauernkrapfen: Soort Berliner bol met jam – in berghutten bijna een „must“ op de menukaart

  Kasnocken: Met de talrijke kaassoorten die in het melkparadijs van Salzburger Land geproduceerd worden, kan men uitstekende kaasgerechten bereiden. Een „Gaumenschmaus" op bijna iedere plaats in het Salzburger Land.

  Postalmstraße Abtenau: De Postalm, het grootste bergweidegebied van Oostenrijk en het tweede grootste hoogplateau van Europa, bereikt men moeiteloos via de wonderschone Postalmstraße. Tijdens een gezellige wandeling van hut naar hut kunt u zich laten verwennen met diverse almproducten en lokale gerechten.

  Mautstraße Kolm-Saigurn Rauris: Deze bergpas voert naar één van de mooiste dalrivieren van Europa. U kunt uw auto aan het begin van de Mautstraße laten staan en dan beslissen of u uw geluk wilt beproeven bij het goudzoeken of te voet over de »Knappenwanderweg« naar Kolm-Saigurn wilt gaan.

  Bezienswaardigheden

  - Hoogstgelegen planetarium van Europa: Königsleiten op 1.600 m
  - Hoogste waterval van midden-Europa: Krimmler watervallen, 380 m hoogte op 3 lagen
  - Langste zomerrodelbaan van Europa: Abtenau Kakogel, 1.980 m lang
  - Enige smaragdvindplaats van Europa: Habachtal/Bamberg in de Hohen Tauern
  - Enige goudzoekmogelijkheid van Oostenrijk: Raris
  - Diepste water bevattende doorgangsgrot van Europa: Lamprechtsofengrotten aan de weg Weißbach-Naturdenkmal.