« terug naar selectieoverzicht

per week vanaf 513,00 EUR

max. 2 personen
2 honden toegestaan, meer op aanvraag

Favoriet
Mail naar vriend Plaats op Facebook Plaats op Twitter
 • Umbrië

  Umbrië (Umbria) staat bekend als het groene hart van Italië. Met de vele kleine dorpen met hun stenen huisjes, de op de heuvels gelegen kastelen en de oude kloosters te midden van het groen. U zult hier zonder twijfel genieten. Het landschap bestaat overwegend uit glooiende heuvels.

  Umbrië is de enige Italiaanse regio die niet aan de zee grenst. Het gebied is door de oorsprong en loop van de rivier de Tiber zeer vruchtbaar en groen.

  In Umbrië ligt ook één van de mooiste meren van Italië: Lago Trasimeno. Umbrië is een kleine regio, die zorgeloosheid en ontspanning biedt, weg van de dagelijkse stress.

  U zult zeker genieten van de vele smakelijke specialiteiten uit deze regio, zoals heerlijke truffels of eekhoorntjesbrood, de kleine linzen uit Castelluccio of de worsten uit Norcia.

  Daarbij noemen we dan de uitstekende rode wijnsoorten, zoals Sagrantino di Montefalco of Rubesco.

  Ondanks de continentale ligging treft u in Umbrië een typisch mediterraan klimaat met hete, droge zomers en niet al te koude winters. Onze vakantiehuizen in deze regio vindt u in het groene binnenland nabij Perugia, Spoleto en aan het meer Lago Trasimeno.

  Activiteiten en attracties in Umbrië
  Activiteiten en attracties in Umbrië

  In Umbrië valt eindeloos veel te ontdekken en beleven. Het afwisselende landschap biedt schitterende natuurervaringen, de historische steden doen de oude tijden herleven en culturele manifestaties laten u kennismaken met de regionale gebruiken en tradities. Om u een eerste indruk te geven hebben we een kleine selectie van de belangrijkste bezienswaardigheden en attracties gemaakt. Zo kunt u voorbereid aan uw vakantie beginnen. En als u niet de hele lijst kan afhandelen, bent u van harte welkom snel terug te komen.

  Er is genoeg te zien:

  Het meer Lago Trasimeno (ten westen van Perugia), ideaal voor bijna alle vormen van watersport. Midden in het meer liggen drie kleine eilanden, die bereikbaar zijn met een veerpont of boot. Zeer geschikt voor een dagtrip: Maggiore (waar resten van een Romeinse villa te zien zijn), Minore en Polvese.

  De middeleeuwse stad Spoleto, bekend om haar truffelspecialiteiten en een van de belangrijkste muziekfestijnen in de omgeving "Festival dei Mondi".

  De historische stad Perugia: Deze stad van Etruskische herkomst (een stenen poort en bron uit die tijd zijn nog in perfecte oude staat) heeft een prachtig middeleeuws stadscentrum en is ideaal voor een bezichtiging en gezellig winkelen.

  De kleine stad Assisi met de kerk van de heilige Franciscus zijn zeker een bezoek waard.

  Todi, een stad uit een prentenboek, voerde meermaals de statistieken voor levenskwaliteit in Italië aan. Mag u niet missen!

  Orvieto, met zijn fantastische Dom en de antieke bronnen van San Patrizio, gebouwd in 1527 na Christus en een wonder van de oude bouwkunst.

  De marmeren watervallen: In 271 voor Christus kunstmatig aangelegd door de Romeinen. Dit is een van de meest betoverende plaatsen in Italië.

  Nog enkele evenementen:

  Foligno, Giostra della Quintana: In de oude binnenstad vindt een riddertoernooi in 17e-eeuwse klederdracht plaats met een historische processie. Jaarlijks op de tweede zondag in September.

  Gubbio, Festa dei Ceri: Processie in typische klederdracht, jaarlijks op 15 mei; houten pilaren met de afbeeldingen van drie plaatselijke heiligen worden door uitverkoren inwoners door de stad gedragen.