« terug naar selectieoverzicht

per week vanaf 683,00 EUR

24 euro p.p.p.n bij max. bezetting
4 personen
2 honden toegestaan, meer op aanvraag

Favoriet
Mail naar vriend Plaats op Google Plus Plaats op Facebook Plaats op Twitter
 • Siena en omgeving in regio Toscane

  De provincie en de hoofdstad hebben dezelfde naam. Het historische centrum in de stad Siena is opgenomen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Juist dat is een aanbeveling op zich en een teken dat de plaats een bezoek waard is.

  De middeleeuwse stad Siena ligt in het fantastische Toscane met adembenemende landschappen, goede wijnen en grote culturele belevenissen. Het plein, Piazza del Campo in het hart van de stad heeft de vorm van de schelp van een mossel.

  De domkerk is echt fantastisch en wordt door velen gezien als de mooiste van het land. Geniet ook van Arezzo, Cortona, San Gimignano en het klassieke kuuroord Chianciano Terme.

  Casole d'Elsa

  Casole d'Elsa ligt net boven de knie van de lange laars, waar Italië op lijkt. Of anders gezegd het ligt in het westelijke gedeelte van Toscane. De stad ligt op een prachtige, groene heuvel. Mensen die van geweldige uitzichten houden, komen hier dus wel aan hun trekken.

  Geniet van de oude middeleeuwse stadsmuur, die op sommige plekken nog steeds overeind staat. Ga naar de goed bewaarde pleinen van de stad, zoals bijvoorbeeld Piazza della Libertà en bezoek het indrukwekkende kasteel, Rocca met de massieve stenen toren.

  De stad ligt in een gebied met ontelbare bezienswaardige steden en plaatsen. Florence ligt op 70 km en Siena op 30 km. Vergeet ook niet om naar San Gimignano, dat nog dichterbij ligt, te gaan.

  Montepulciano

  Montepulciano is een charmante, middeleeuwse en renaissance stad. De stad ligt mooi op een weelderige heuvel met een indrukwekkend uitzicht over het Toscaanse landschap. De plaats is zo betoverend, dat u spontaan in een jubelzang uitbreekt.

  Montepulciano is één van de bloeiende wijnsteden van Toscane. De stad staat het meest bekend om de beroemde Brunello wijnen en de Vino Nobile di Montepulciano, die gerekend wordt tot de beste van het land. De straten van de stad zijn steil en kronkelend.

  De stad ligt in het zuidelijke gedeelte van Toscane, dat door velen wordt gezien als 'de klassieke Toscane'. Het landschap biedt prachtige olijf- en wijngaarden, heuvelachtig terrein en de ene schitterende stad na de andere, als parels aan een snoer. En wat voor parels!

  Radicondoli

  Radicondoli is een middeleeuwse stad, die meerdere historische en bezienswaardige gebouwen biedt. Hier zijn ook resten van de stadsmuur, die vroeger de stad omringde. Bezoek de kerk Collegiate met de mooie kerktoren en de prachtige kunstwerken. Ga naar het kasteel Castello di Elci en bezoek bovendien het klooster Convento di San Francesso, dat ook een interessant bouwwerk is.

  De stad is omringd door prachtige bosgebieden, de bevolking telt ongeveer 1000 mensen en de meesten zijn buitengewoon gastvrij. Daarnaast is het gebied niet zo duur als de meer traditionele toeristische Toscaanse steden. De plaats is in het geheel absoluut een bezoek waard.