« terug naar selectieoverzicht

per week vanaf 569,00 EUR

10 euro p.p.p.n bij max. bezetting
8 personen
1 hond toegestaan, meer op aanvraag

Favoriet
Mail naar vriend Plaats op Facebook Plaats op Twitter
 • Noord Dalmatië

  Noord-Dalmatië heeft de hoogste berg van Kroatië met een hoogte van 1831 m. De belangrijkste haven bevindt zich in de stad Zadar. Sibenik, zuidelijk gelegen in een beschermde baai, is zeer uitnodigend. Hier kunt u de kathedraal Sv. Jakov, wat tot het werelderfgoed behoort, bezichtigen. Voor de kust van Noord-Dalmatië liggen 383 kleine en grotere eilanden en rotsen. Het grootste eiland Dugi Otok is per boot goed bereikbaar en de eilanden Pasman en Ugljan kunt u via een brug bereiken. De 3 Nationale Parken in deze regio wachten op u! Het is ideaal voor zeil- en natuurliefhebbers.

  Biograd na Moru

  Gelegen in het beste deel van de Kroatische Adriatische kust, is Biograd na Moru, in Noord-Dalmatië, het perfecte gebied voor ieder die van watersport houdt. Hier bevindt zich onder andere de beste natuurlijke havens die ieder jaar door duizenden pleziervaartuigen worden aangedaan.

  Met of zonder boot kunt u genieten van dit eilandenrijk, dat reikt tot aan de horizon, wanneer u vanuit de haven uitkijkt over het water. Tochten met één van de toerboten geven u een geweldige ervaring, of zet u een duikbril op en laat u overweldigen door het rijke onderwaterleven.

  Dugi Otok is een eiland in de Adriatische Zee in Midden-Dalmatië. Dugi Otok in Kroatië is bekend vanwege zijn goede en mooie stranden.
  Het eiland Dugi Otok in Midden-Dalmatië doet zijn naam eer aan, want het betekent lang eiland. Het eiland is 45 kilometer lang maar slechts 5 kilometer breed. Dit betekent dat men nooit ver van een verfrissende duik verwijderd is, wanneer men op het eiland verblijft. Er bevinden zich 11 kleinere dorpjes op het eiland die allen op het toerisme ingesteld zijn.

  De bevolking op Dugi Otok leefde oorspronkelijk van visserij en een klein beetje landbouw. Vandaag de dag is het toerisme de belangrijkste inkomstenbron op het eiland. Maar men kan nog steeds de vissers hun netten zien binnenhalen of men kan de heerlijke lokale specialiteiten zoals geitenkaas, olijfolie of vijgen proeven.

  Het eiland in Midden-Dalmatië is één van de 1246 eilanden die voor de Kroatische kust in de Adriatische Zee liggen. Slechts 47 eilanden zijn bewoond, en de kleinste en één van de mooiste is Iz. Slechts 17,6 km2 groot, maar toch is er plaats genoeg voor 2 gezellige dorpjes en kilometers lange prachtige zandstranden.

  Het eiland Murter in Noord-Dalmatië wordt ook wel de toegangspoort tot de Kornati archipel genoemd. De Kornati archipel bestaat uit zo'n 140 bewoonde en onbewoonde eilanden. Vele eilanden zijn ingericht als aangename vakantiegebieden, die u lokken met rust en ontspanning onder de warme zon en op prachtige stranden met uitzicht op de fantastische blauwe zee.

  In Murter kunt u alle activiteiten vinden, die u tijdens uw vakantie wenst, ongeacht u zich wil ontspannen aan het water met een verfrissend drankje, of zoekt naar actie en spanning. Hier vindt u verschillende soorten van watersport, tennis, basketbal en veel meer. Ook kunt u genieten van een rustige cruisetocht tussen de vele mooie eilanden.

  Het eiland Pasman in Noord-Dalmatië is een overweldigende kennismaking, één die u nog lang zal heugen. Het eiland is bedekt met velden van olijfbomen en druivenranken, van elkaar gescheiden door stenen muurtjes. Langs de kust zijn prachtige stranden te vinden en het dorpje op het eiland heeft alle noodzakelijke voorzieningen.

  Het plaatsje Pasman zelf werd reeds in 1067 genoemd, en niet veel later werd de mooie kerk gebouwd die vandaag de dag als één van de grootste bezienswaardigheden geldt. Hier kan men onder meer enkele werken van de bekende Kroatische kerkschilder Medovic bewonderen.

  Sinds eeuwen is het eiland Ugljan in Noord-Dalmatië een culturele ontmoetingsplaats. Vandaag de dag is het een aangename thuishaven voor plezierjachten en vakantiegebieden. De brede stranden en het lauwe veilige water hebben dit tot een populair vakantiegebied gemaakt, voor zowel kinderen als volwassenen.

  Sinds 1437 heeft Ugljan een franciscanenklooster, verbonden met een mooie gotische kerk. Hier kan men de lokale monniken hun religie zien uitoefenen, terwijl ze zich bezighouden met kruiden, medicinale drankjes en interessante specialiteiten.

  Zadar heeft de oudste universiteit van Kroatië, het is betoverend en gelegen in een aantrekkelijke omgeving. De stad heeft een rijke, archeologische erfenis. Zadar is een bron van de wetenschap en de Kroatische geschiedenis en trekt met de mooie natuur vele bezoekers aan.

  Vele winkeltjes, muziekavonden in de St. Donat-kerk, poppentheater en entertainmentshows fascineren niet alleen de plaatselijke bevolking, maar ook de gasten van de stad. Hier vandaan kunt u mooi excursies maken in de aantrekkelijke natuur naar o.a.: 3 Nationale Parken, het eiland Kornati, en de watervallen van Krka. Het landschap en de stranden nodigen u uit voor een bezoek.

  In Zadar werd de eerste roman van Kroatië geschreven en werd de eerste krant in de Kroatische taal uitgebracht. Kom naar Zadar en ontdek deze mooie stad!

  De lange brede zandlagune bji de historische stad Nin, heeft een strand dat alleen in onze kinderdromen bestaat. De lage bergen die de lagune omringen, beschutten het gebied tegen weer en wind, waardoor het een waar paradijs is, dat alleen in verre werelddelen te vinden is. Tegelijkertijd is het lage lauwe water veilig en aangenaam voor de kleinsten. Kortom, een must voor ieder gezin met kinderen!

  Zoals in vele andere gebieden in het land, kunt u fantastisch goed eten in Nin. De stad biedt een groot aantal restaurants, cafés en herbergen, waar gerechten uit de hele wereld worden geserveerd. Een groot deel van de lokale keuken bestaat uit vers gevangen vis.

  Van de zee rondom Tribunj in Noord-Dalmatië wordt gezegd dat het het schoonst is van de hele Adriatische Zee. Dit heeft een voedingsbodem geschapen voor een ongelooflijk rijk dieren- en plantenleven in het water waarvan genoten kan worden gedurende één van de onderwatersafari's. Maar natuurlijk kunt u ook vanaf één van de heerlijke zandstranden van de zee genieten.

  Tribunj is de haven voor de grootste vissersvloot van het land. Dit betekent dat de promenade iedere middag is omgetoverd tot een ware vismarkt, waar men vele interessante vissoorten aantreft, alsmede inktvissen en schaaldieren. En 's avonds kunt u van deze verse vangst genieten in één van de gezellige restaurants.

  In Noord-Dalmatië ligt het gezellige havenstadje Vodice, erg geliefd onder zeilers als tussenstop wanneer men tochten maakt rond de overige eilanden in het gebied. Omdat het gebied een schiereiland is, vindt u overal witte stranden met uitzicht over prachtig blauw water.

  U hoeft in Vodice er niet bang voor te zijn van de honger om te komen; in het stadje bevinden zich zo'n 100 eetgelegenheden! De keuken is internationaal van aard, maar natuurlijk worden er ook lokale gerechten geserveerd. Ieder jaar vindt er een groots schouwspel plaats ter ere van de Maagd Maria, iets dat zeker de moeite waard is te zien.