« terug naar selectieoverzicht

per week vanaf 439,00 EUR

31 euro p.p.p.n bij max. bezetting
2 personen
2 honden toegestaan, meer op aanvraag

Favoriet
Mail naar vriend Plaats op Facebook Plaats op Twitter
 • Brandenburg

  Zoekt u afwisseling en veel plezier in uw vakantie ? Boek u volgende korte vakantie dan eens naar de bruisende stad Berlijn. Een voordelig alternatief voor de dure hotels in Berlijn zijn onze vakantiehuizen, die te vinden zijn in verschillende delen van de stad.

  Wie kent niet de Brandenburger Tor met de Quadriga (een klassieke renwagen met vier trekpaarden en de godin Victoria als menner), de Siegessäule (overwinningszuilen) of het Charlottenburger kasteel? De dynamische metropool kan men niet in één woord samenvatten: “Berlijn is vele steden!” Op een oppervlakte zo groot als München, Stuttgart en Frankfurt samen, komen een groot aantal zeer verschillende wijken, centra en districten van Berlijn samen. Berlijn is een wereldstad met een roerig verleden.

  De 12 districten van Berlijn fungeren deels als zelfstandige kleine stadjes. Ieder district heeft zijn eigen aantrekkingskracht en charme. U vindt er zowel adembenemende natuur, idyllische dorpjes als de uitstraling van een internationale stad. Deze mix maakt de grootste stad van Duitsland zo bijzonder.

  Kreuzberg

  Kreuzberg heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een gebied met aanzien, zonder zijn flair te verliezen. Het samenleven van verschillende culturen heeft gezorgd voor het bijzondere karakter van dit stadsdeel. Onder de voorwaarden van de Berlijnse herverdeling is Kreuzberg, het district met de hoogste bevolkingsdichtheid, geworden tot een smeltkroes van buitenlanders, sociale randgroepen en een alternatief aanzien. Door de val van de muur werd het district plotseling het geografische centrum van Berlijn. Met de nabijheid van het centrum vestigt Kreuzberg de aandacht op chice restaurants en cocktailbars.

  Prenzlauer Berg

  In de 19e eeuw was Prenzlauer Berg de traditionele arbeiderswijk. Vijf verdiepingen hoge huurflats vormden de horizon. Onder het DDR-regiem raakte deze wijk in verval en werd een centrum van oproer. In de kerken werden in 1989 talrijke herinneringsdiensten en vredeswachtdiensten verhinderd. Intussen had Prenzlauer Berg Kreuzberg als autonoom-alternatief centrum afgelost. De “Schönhauser Allee” is de spil en de grootste winkelstraat van Prenzlauer Berg. En rondom de watertoren wordt geflaneerd.

  Brandenburg

  Rondom de hoofdstad Berlijn liggen de in totaal 13 reisgebieden van Brandenburg. Het Havelland met zijn prachtige dorpjes, het noordwestelijk gelegen Uckermark met zijn schitterende natuurlandschappen, Potsdam met zijn kastelen en parken, Fläming met zijn burchten en beukenbossen of Spreewald met het wereldwijd unieke rivierenlandschap.

  Kastelen en parken in Potsdam

  In een periode van meer dan drie eeuwen brachten de beste kunstenaars van hun tijd, in opdracht van de Brandenburger-Pruisische bevelhebbers, een fascinerende collectie van kastelen en parken voort in de hofstad Potsdam. Wereldberoemd zijn het park en kasteel Sanssouci.

  Spreewald

  100 kilometer ten zuidoosten van Berlijn bevindt zich een uniek landschap – het Spreewald. Met het reservaat Spreewald bezit Brandenburg als enige in Midden-Europa een door UNESCO beschermd biosferen reservaat. Het ontstond 20.000 jaar geleden na de laatste ijstijd. Kleine eilandjes, die door kleine en grote kanalen met elkaar verbonden zijn: dat is Spreewald, het Venetië van Brandenburg. Vanuit vele rustige dorpjes, waar gewoonten en ambachten van vroeger gekoesterd worden, starten traditionele boottochten door het waterlabyrint.

  Havelland

  Havelland ten westen deel van Berlijn is betoverend mooi door het unieke rivieren- en merenlandschap. Deze bos- en waterrijke regio nodigt uit tot kanoën, fietsen, paardrijden en wandelen. Wie geïnteresseerd is, kan hier de sporen van Theodor Fontanes volgen of het Pruisische kastelen- en parklandschap ontdekken.

  Fläming

  Fläming staat bekend als ideale wandel-, wielren-, en skate-regio. Op de 175 km. lange “Fläming-Skate”, de langste skate-route van Europa, kunnen wielrenners en skaters zich actief ontspannen in een afwisselend natuurlandschap. Prachtige stadjes zoals Belzig of Jüterbog met hun historische centra illustreren verleden en heden van de regio.