« terug naar selectieoverzicht

per week vanaf 688,00 EUR

max. 4 personen
2 honden toegestaan, meer op aanvraag

Favoriet
Mail naar vriend Plaats op Facebook Plaats op Twitter
 • Beskidengebergte/Hoge Tatra in regio Zuid-Polen

  De Hoge Tatra (Wysokie Tatry) is het kleinste hooggebergte ter wereld. Het gebergte dat tot de Karpaten behoort, ligt voor tweederde op Slowaakse en eenderde op Pools grondgebied. De bergtoppen zijn meestal met sneeuw bedekt en doen denken aan een panorama uit de Alpen. Heldere bergmeren en diepe watervallen doorsnijden de prachtige natuur.

  De hoogste spits aan Poolse zijde, en direct de hoogste berg van Polen, is de Rysy (2.503 m). Onderaan de Rysy liggen de gletsjermeren Morskie Oko en Czarny Staw.

  De Hoge Tatra is een nationaal park en staat tevens als biosferen-reservaat op de UNESCO-lijst. Het gebied is vooral de laatste jaren opgesteld voor toerisme. De infrastructuur is uitstekend en u vindt overal uitstekende vakantiecondities.

  Wandelaars en mountainbikers komen op de goed uitgezette routes uitstekend aan hun trekken. Ze kunnen genieten van de wonderschone natuur.

  Zakopane is en blijft wintersportgebied nummer 1 van de regio. Zowel de skipistes als de langlaufloipes verkeren in excellente toestand. Jaarlijks treft de wereldtop zich in Zakopane voor internationale competities. Op cultureel gebied hebben de Goralen, een Pools-Slowaakse volksstam die van de 15e tot de 17e eeuw in het grensgebied van Polen en Slowakije leefde, hun stempel op de regio van Zakopane gedrukt.

  Ook Bukowina Tatranska, het hoogstgelegen dorp van Polen, heeft een goede naam als wintersportoord opgebouwd. Talrijke skiliften voeren u naar de afwisselende pistes.