« terug naar selectieoverzicht

per week vanaf 280,00 EUR

8 euro p.p.p.n bij max. bezetting
5 personen
2 honden toegestaan, meer op aanvraag

Favoriet
Mail naar vriend Plaats op Facebook Plaats op Twitter
 • Zuidwest-Balaton in regio Balaton

  Ondanks de enorme grootte van het meer, 600 km², is het Balatonmeer zoals we dat nu kennen zwaar verzand en wordt het omgeving door moerasgebieden. Het Slavische woord "Balaton" is dan ook vrij te vertalen als "moeras". Door de grote klimaatschommelingen wordt verwacht dat het waterniveau elke 30 jaar zich op en neer beweegt. In april en mei bereikt het meer zijn piekhoogte en in oktober en november zijn laagste stand. In de zomer is er tot wel 20mm verdamping van water per dag.

  Vakantie in een villa een het strand van Balatonelle

  Het strand van Balatonelle staat bekend vanwege zijn netheid. De oever van het meer is hier ook ideaal voor een avondwandeling en om de zonsondergang te bewonderen. Twee keer per week gaat er ook een discoschip het meer op, voor wat vermaak tot in de vroege uurtjes. Op de pier en in het voetgangersgebied worden populaire evenementen georganiseerd zoals de Miss Balaton verkiezing. Bijzonder mooi zijn ook de concerten bij de grote fontein op het Szent Istvan plein.

  Vakantiehuizen in Balatonboglár

  Een van de grootste strand van het hele meer is te vinden in Balatonboglár. Hier kunt u het meer op per waterfiet en beach volleyballen op het strand, springen op trampolines en uzelf tegoed doen aan de Hongaarse keuken. In juli komen hier ook de zwemmers aan die het Balatonmeer oversteken vanuit Révfülöp.