« terug naar selectieoverzicht

per week vanaf 459,00 EUR

11 euro p.p.p.n bij max. bezetting
6 personen
2 honden toegestaan, meer op aanvraag

Favoriet
Mail naar vriend Plaats op Facebook Plaats op Twitter
 • Noord-Balaton in regio Balaton

  De Noordelijke oever van het Balaton is steiler en het water is dieper. In de nieuw gebouwde badplaatsen komen waterliefhebbers ruimschoots aan hun trekken. Van Keszthely, de hoofdstad van Noordbalaton, tot Balatonfüred bevinden zich vele kleine bestemmingen, die niet onmiddellijk aan het meer liggen, met attractieve excursiemogelijkheden en talrijke bezienswaardigheden.
  Natuur

  Bergen en wijngaarden kenmerken het landschap aan de Noordelijke oever van het Balatonmeer en dat geeft deze regio een bijna Mediterrane flair. Het gebied is een aantal heuvelachtige gedoofde vulkanen rijk. Van Tihany tot de modderpoelen van Klein-Balaton (Kis-Balaton) strekt zich het Nationaal Park Balaton-hoogland uit. Het heeft een oppervlakte van 56.000 ha en is in het jaar 1997 opgericht.
  Het eiland Kányavár

  Het eiland Kányavár is een paradijs en het thuis voor veel trekvogels en broedplaats voor veel soorten. Het wordt goed beschermd en mag dan ook alleen worden betreden onder begeleiding. Vanuit Sármellék, boven Balatonmagyaród, kunt u het eiland bezoeken. Een bijzondere houten brug brengt u naar het eilandKányavár alwaar u over een pad met 13 uitkijkposten de futen, andere vogels en vleermuizen kunt bekijken.
  Het schiereiland Tihany

  Zeer bijzonder en een bezoekje waard is de uitgedoofde vulkaan bij Badascony, op het schiereiland Tihany, met zijn miljoen jaar oude kratermeren en het thermale meer Hevíz. In de zomer is het thermale meer maar liefst 33-35 °C warm. In de winter daalt de temperatuur nooit onder de 22°C. In de afgelopen 200 miljoen jaar is er een uniek microklimaat onstaan en groeien er zelfs sub-tropische lotusbloemen op het meer!

  Veel mensen reizen hier heen van verre vanwege zijn bijzondere mineralen. Een therapeutisch effect wordt toegeschreven aan het zwavel en radium slib dat zich metersdik onderin het meer bevindt.