« terug naar selectieoverzicht

per week vanaf 1.999,00 EUR

36 euro p.p.p.n bij max. bezetting
8 personen
4 honden toegestaan, meer op aanvraag

Favoriet
Mail naar vriend Plaats op Facebook Plaats op Twitter
 • Donauknie

  Noordelijk van Boedapest, waar de Donau (“Duna”) ingeklemd is tussen de Visegráder-bergen en in de vorm van een liggende S' naar het zuiden afbuigt, ligt de zogenaamde Donauknie (“Dunakanyar”).

  Zowel landschappelijk als cultureel is dit een van de aantrekkelijkste gebieden van Hongarije. De groene heuvels van de Visegráder-, maar ook het Cserhát- en Börzsöny-gebergte contrasteren met de blauwe stroom van de Donau. Door romantische dorpjes slingert de weg zich langs de rechteroever van de rivier.

  Wat deze vakantieregio zo bijzonder maakt zijn de nabijheid van de hoofdstad, het fantastische landschap, de onvergetelijke panorama's van de toppen van het Pilis-gebergte, meesterwerken der kunst, vestingen, middeleeuwse paleizen, kleine barokke steden, galerieën, musea en folkloristische markten. Aan beide zijden van de Donau kan men wegdromen in gezellige cafe's en restaurants.

  Al in de middeleeuwen was de streek van groot belang en grotendeels eigendom van de Hongaarse koningen. De vele monumenten en andere nalatenschappen getuigen daar nog van en geven de stadjes en dorpen een speciale historische waarde.

  De meest geliefde stad aan de oever van de Donauknie is zonder twijfel Szentendre. Zeven torens, bontgekleurde huizen, smalle en bochtige straatjes bepalen het stadsbeeld. Er heerst een haast mediterrane atmosfeer in deze stad aan de Donau. Talrijke galerieën en musea vullen het culturele aanbod aan. Tegenover de stad ligt in de Donau het eiland Szentendre.

  In de drie nog bestaande Servisch-orthodoxe godshuizen is belang van de orthodoxe kerk in dit gebied te herkennen. Een museum is eveneens aan dit thema gewijd.

  Ook de stad Visegrád kan op een bewogen verleden terugblikken. De Romeinen gebruikten deze plaats als legerplaats, later tijdens de volksverhuizingen sloegen Germanen, Slaven en Hunnen hier hun tenten op. In de 15e eeuw bloeide de stad op onder de Hongaarse koning Matthis Corvinus. Een aantal bezienswaardigheden herinneren nog aan de geschiedenis vol wisselingen.