Hotel La Locanda Dei Ciocca

« terug naar selectieoverzicht

prijs per nacht vanaf € 0,00


1 hond per kamer toegestaan
meer op aanvraag

Favoriet
Mail naar vriend Plaats op Google Plus Plaats op Facebook Plaats op Twitter

  Lazio

  Het landschap van Lazio is voornamelijk heuvelachtig met bergen in het binnenland, waarbij het steeds vlakker wordt naarmate u zich dichter bij de kust bevindt. Het biedt vele spa's en resorts die u kunt bezoeken in bijvoorbeeld Fiuggi en Tivoli of breng een bezoekje aan de authentieke Thermen van Caracalla. De mooie parken in Lazio, en de meren vormen ook een goed doel voor een dag wandelen en genieten van flora en fauna, waarbij een bezoek aan het park Villa Borghese in Rome is aan te raden. Buiten Rome zijn het regionaal park Castelli Romani en de meren Bracciano en Bolsena echte aanraders. U zult in de gehele omgeving mereken dan er nog veel terug doet denken aan het grootse Romijnse Rijk van vroeger, zoals de wegen en de ruïnes die verpreid door de regio te vinden zijn.

  Activiteiten

  In Lazio zijn vele sporten gedurende het hele jaar te beoefenen. In de lente en zomer kunt u bijvoorbeeld wandelen, hiken en fietsen naar Terminillo, Livata, Leonessa of Arcinazzo. In de winter zijn dit ook goede plaatsen om te skiën. In en op het water kunt u zowel de zee als de meren bezoeken, duiken in de archipelago ponzano of zeilen en kanovaren in het park Bracciano-Martignano.

  Steden

  Latium steden bieden vaak veel artistieke, interessante en charmante bouw. In Rome kunt u natuurlijk de bekende trekpleisters bezoeken zoals het Colosseum, het Pantheon het Romeinse Forum en het Capitolini Musea. Plan wat tijd in voor een bezoek aan het Vaticaan, het kasteel Sant'Angelo en het Toberina eiland. Tijdens de zomer vindt u hier veel restaurants, bars en kleine winkeltjes en kraampjes. De mooiste winkelstraten vindt u in de wijk Via Venuto (Via Vittorio Veneto). Daarnaast zijn de Piazza Navona en Piazza di Spagna goede plaatsen om te winkelen. Buiten Rome zijn de steden Tivoli, belend vanweger warmwaterbronnen en de Villa d'Este en Villa Adriana ; Ostia Antica, een kustresort en voorbeeld van steden uit de de Romeins tijd; andere kustplaatsen zoals Sabaudia en San Felice Circeo.

  Eten

  De Latium keuken is een goede reden om deze regio als vakantiebestemming te kiezen. De regionale traditie biedt authentieke smaken. Van de vele gerechten zijn de gnocchi, spaghetti alla carbonara, penne all'Amatriciana, de Romeinse ham, lam en de ossestaart aan te raden.

  Iedereen moet ten minste één keer in zijn leven Rome in de regio Lazio bezocht hebben. Niet alleen om de fantastische geschiedenis en de machtige culturele erfenis te ervaren, maar ook vanwege het eten, de kleuren, de geuren - en de Romeinen.

  Nadat u het huis heeft gevonden en het kader van uw vakantie hiermee geregeld is, kunt u zich verheugen op de vele belevenissen die op u wachten. Alleen al in Rome komt er geen einde aan alle bezienswaardigheden: de Sint-Pietersbasiliek, het Sint-Pietersplein, het Forum Romanum, het Colosseum, de Trevifontein en het leven rondom de Spaanse Trappen. Men is nooit klaar met het bekijken van Rome – de eeuwige stad.

hotels in de buurt

B&B Ai Glicini - Castel...

B&B Ai Glicini - Castel...

vanaf €
Marino
Excel Hotel Roma Ciampi...

Excel Hotel Roma Ciampi...

vanaf € 65,00

Marino
Residence Villa Savoia

Residence Villa Savoia

vanaf €
Marino
Villa Prince

Villa Prince

vanaf €
Grottaferrata
Honden op vakantie
Groetjes van Django vanuit "Kleiner Troadkasten"Waggendorf (Liebenfels) Oostenrijk
stuur ons ook jouw foto Mail naar vriend Mail naar vriend